Merhaba sevgili sinemaseverler! Ben Kutlay. Yeni bir yapımla daha sizlerle birlikteyim. Bugün ele alacağım yapım BluTV'de yayın hayatına devam eden "Prens" dizisinin 2. sezonu olacak.
Prens, ilk olarak 2023 yılında yayın hayatına başladı fakat dizinin yapım aşaması çok daha eskiye dayanıyor. Prens karakteri, Giray Altınok'un İnstagram storylerinde ortaya çıkarttığı bir karakter. Prens, Ortaçağ'da geçen ve kimsenin bilmediği Bongomya Krallığı içerisinde yer alan ve babası vefat ettikten sonra tahta geçen "Prens" isimli karakterin komik maceralarını konu alıyor. Bu krallık o kadar etkisiz ki, dizinin ana karakterine bile isim koymamışlar.
Prens'in ikinci sezonu ise geçtiğimiz Nisan ayında yayın hayatına başladı. Ve yine bu sezon da Prens'in maceralarına tanık oluyoruz.
Bu diziyi izlenebilir kılan şeyler neler?
1 - Senaryo
Senaryo kesinlikle kendisine bağlıyor. Bu dizi sadece saf bir komedi dizisi değil, içerisinde oldukça fazla entrika da barındırıyor. Bu da dizinin her kesimden insana hitap etmesini sağlıyor. Hatta ikinci sezonda öyle bölümler var ki ( spoiler vermeyeceğim tabi ki ) kendinizi ağlarken bulabilirsiniz. Bu da senaryoyu zenginleştiriyor.
2 - Dizideki yan karakterler
Dizide yer alan yan karakterlerin hepsi çok etkili ve diziye yön veriyor. Prens dizisinin ana karakteri olmasına rağmen yan karakterlerinde hepsinin birer original hikayesi var ve bu da dizinin gidişatını etkiliyor. Mesele ikinci sezonda Orion karakterinin kendi benliğini bulma çabasını izliyoruz. Benim bu dizideki favori yan karakterlerim Köle ve Sangu. Tabi yer yer Hasharia, Sion, Kalesh de devreye giriyor.
3 - Daha önce denenmemiş olması.
Türkiye'de daha önce absürt komedi tabi ki denendi ve bazıları da çok başarılı oldu ( Leyla İle Mecnun ve Gibi'yi buna örnek olarak verebiliriz ). Fakat tarihi komedi daha önce hiç denenmemişti. Prens, bize bunu başarılı bir şekilde sunuyor.
4 - Prodüksiyon kalitesi
Belki de Prens'in başarılı olmasının en önemli noktası prodüksiyon kalitesi. Özellikle 2. sezonda kullanılan kıyafetler, kurulan set ortamı bize gerçekten ortaçağ ambiyansını veriyor. Ama asıl önemli olan nokta, bu dizi yeni bir çekim tekniğini ülkemize getirdi. Virtual Production.
Virtual Production Nedir?
Virtual Production, temel anlamıyla bir greenscreen kullanarak değil de LED panellerin bir set için arka plan olarak kullanıldığı, üzerinde videoların yer aldığı bir teknolojidir. Canlı aksiyon ile dijitalin bir arada kullanıldığı bir yapım tekniğidir. Canlı prodüksiyon ile görsel efektler arasındaki engelleri ortadan kaldırır ve ikisinin ayı anda çalışmasına olanak sağlar. Bunu Türkiye'de yürüten firma da MGX Türkiye firması. Aynı zamanda MGX, Prens'in de yapımcı firması konumunda. Dolayısıyla işin prodüksiyon tarafında müthiş bir emek var.
Sonuç olarak Prens, ailecek izleyebileceğiniz, keyifli bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. Dizinin oyuncu kadrosu da çok iyi. Giray Altınok, Serdar Orçin, Ceyda Düvenci, Derya Pınar Ak, Aslı Tandoğan, Çağdaş Onur Öztürk gibi kaliteli oyuncular varken ikinci sezonda Elçin Sangu, Çağlar Ertuğrul gibi isimler de kadroya katılıyor. Benim bu diziye puanım 8/10. Yeni bir yapımla daha görüşünceye dek, şimdilik hoşçakalın!
Kutlay ZEREY